Brouwerij Bier en Karakter

Klets ontstond in 2010, toen drie vrienden, Chris Bruynooghe, Chris Callewaert en Brecht Dumoulin, een namiddag begonnen met brouwen. Het bier was lekker en het recept werd verder geoptimaliseerd. In oktober 2012 besloten de drie om een bvba op te richten onder de naam ‘Brouwerij Bier & Karakter’.

Klets en Bier en Karakter is ondertussen een gevestigde waarde in Vlaanderen. Klets blond (8°) is hun bekendste bier en wordt geschonken als speciaalbier in heel veel cafés, restaurants en drankenhandels. Klets heeft ook een bruine variant: Klets Bruin (6.5°) en een Indian Pale Ale variant: Klets Extra Hop (8°). Daarnaast deden ze ook een collaboration brew met de vrienden van Brouwerij De Landing: een heerlijke IPA genaamd XXV (7°). Het bier scoort 96% op Ratebeer. Recent kwam ook Rex Artus (8.5°) en Rex Artus Grand Prestige (8.5°) onder de vleugels van Bier en Karakter, nadat André Declercq zijn kindje doorgaf aan de mannen van Klets. Deze bieren zijn zeer goed gekend in Noord-Frankrijk. Laatst kwam er nog een nieuw bier erbij: een dense stout genaamd Sword (9°). Sommige van de bieren worden ook geschonken in sterrenrestaurants. Tot op vandaag brouwen ze nog steeds bij Brouwerij Deca te Woesten, in afwachting van de installatie van hun eigen brouwerij in Moorslede. Ondertussen zijn de drie brouwers volop bezig met het experimenteren naar nieuwe, karakteristieke bieren met nieuwe brouwtechnieken.

Bier en Karakter heeft 6 medewerkers: Brecht Dumoulin, brouwer en uitbater van de brouwhoeve in Moorslede, Linda Cornette, Brechts moeder die eveneens de hoeve uitbaat in Moorslede, Gert-Jan Hovaere uit Moorslede, Tjabbe Beauprez uit Langemark, Chris Bruynooghe uit Diksmuide en Chris Callewaert uit Gent.

bierenkarakter.be

klets bruin 2

SOLD OUT!

BESCHIKBAAR IN 33CL FLES, EN/OF PER BAK VAN 24X33CL

Klets blond

BESCHIKBAAR IN 33CL FLES, EN/OF PER BAK VAN 24X33CL