Wist je dat brouwerij ‘Den Buiten’ in de eerste plaats een op en top familieaangelegenheid is?

Levir is ontstaan door twee enthousiaste schoonbroers, Peter Verlinde, meubelmaker uit Kortemark en Pieter De Winter, projectleider in de wegenbouw uit Wichelen. Beiden hebben ze een gemeenschappelijke passie voor bier. Tijdens de zomer van 2013 is ‘tussen pot en pint’ het idee ontstaan om een hobbybrouwerij op te starten.

Brouwerij ‘Den Buiten’ is voor het grootste deel ambachtelijk, en daar mogen we trots op zijn! Het is bij ons zo dat er voor elk nieuw brouwsel nog op de authentieke manier bier wordt gebrouwen. Van de hop tot het bier, alles gebeurt bij ons met de hand. Kortom bieren met een verhaal, een echte ervaring dus!

Meubelmaekerke is een rood-bruin biertje van hoge gisting met een zachte bittere afdronk.
Het verhaal:
Ten tijde van de tweede Wereldoorlog was grootvader Verlinde meubelmaker van beroep. Omdat de bevolking in de oorlog weinig geld had om meubels te kopen, probeerde hij een bier te maken om dit te combineren met zijn meubelmakerij.

 

meubelmaekerke

SOLD OUT!

BESCHIKBAAR IN 33CL FLES, EN/OF PER BAK VAN 24X33CL

Levir is het allereerste bier gebrouwen door brouwerij ‘Den Buiten’. Een gezonde mix van mouten en hoppen zorgt voor deze harmonieuze, evenwichtige tripel. Het bier straalt rust en frisheid uit, maar vergis je niet aan het volumepercentage alcohol. Vandaar ook de omschrijving: ‘Zacht, maar gevaarlijk’. Een biertje om te genieten dus.

levir

BESCHIKBAAR IN 33CL FLES, EN/OF PER BAK VAN 24X33CL

Openingsuren

Van dinsdag tot vrijdag: 14u tot 18u

Op zaterdag: 9u tot 12u & 13u tot 16u30

Bestellingen moeten binnen de 10 dagen afgehaald worden.