Een gekke waard, een dikke Jan en een gedreven kandidaat brouwer. Meer was er niet nodig om met deze mix van vrienden een concept te maken dat uieindelijk resulteerde in de creatie van een eerste bier 'Dikke Jan'. Na de cursus 'Artisanaal brouwen' te hebben gevolgd werd gedurende een jaar lang geëxperimenteerd met de 'Braümeister', een kleinschalige, handige brouwketel, om een eigen bier te ontwikkelen. Het werd een donkerblonde tripel met eigenzinnige kenmerken.

De vele aangeboden bieren zijn, al dan niet artisanaal gebrouwen, dikwijls monotoon van smaak en lijken sterk op elkaar. Daar willen de mannen van Dikke Jan verandering in brengen. De hoppige toets in bier vindt steeds meer aanhang en deze tendens volgt de 'Dikke Jan' dan ook perfect. Een heerlijke neus voor het degusteren scherpt de zintuigen en bereidt ze voor om de krachtige smaak te proeven en de uiteindelijke licht bittere afdronk te appreciëren.

De dire verschillende moutvarianten en evenveel hopsoorten geven dit bier, gebrouwen in een échte artisanale brouwerij uit Woesten, een uniek karakter. Samen met een lichte kruidentoets resulteert dit alles in een smaak 'Dikke Jan' waardig.

Het alcoholpercentage werd bewust niet opgedreven zodat een tweede biertje zich algauw opdrin(k)gt.

Dikke Jan is een donkerblonde tripel van 7,2 alc vol% met een smaak die blijft hangen! Prosit!!

IMG 20170811 WA0001

Verkrijgbaar per fles 33cl en per bak 24x33cl.

Bruin bier van 7,5%

 

Verkrijgbaar per fles 33cl en per bak 24x33cl.

Blond bier van 5,5%

 

Openingsuren

Van dinsdag tot vrijdag: 14u tot 18u

Op zaterdag: 9u tot 12u & 13u tot 16u30

Bestellingen moeten binnen de 10 dagen afgehaald worden. 

Degustatieruimte

Elke zaterdag van 13u tot 18u.