Als zoon van ondernemende ouders startte Bert Gunst op z’n 25e zijn eerste bedrijfje.

De jaren 2003 tot 2008 waren vooral gericht op aankoop en verkoop van vastgoed. Het thema van de Eerste Wereldoorlog laat Bert niet los, in 2008 is het moment aangebroken om dit uit te werken. Dit ging gepaard met productontwikkeling en verhalen. In 2012 worden Hendrik Geeraert en Karel Cogge als twee streekbieren in de markt gezet.

KAREL COGGE

Het concept van 2 bieren (Hendrik Geeraert bier en Karel Cogge bier) kadert in de herdenking van WO I en verwijst naar één van de belangrijkste gebeurtenissen toen in onze regio: de onderwaterzetting bij Nieuwpoort in oktober 1914. Hendrik Geeraert uit Nieuwpoort en Veurnenaar Karel Cogge speelden daarin een sleutelrol. Het is ook de bedoeling om een deel van de opbrengst te schenken aan ontwikkelingssamenwerking, meer bepaald de straatkinderen in Peru. 

Het Karel Cogge bier wordt het nieuw Veurns stadsbier. 

Het bier wordt gebrouwd door brouwerij Verstraete in Dikmuide in de installaties van brouwerij Deca in Woesten. 
Initiatiefnemer is Bert Gunst, schepen van Toerisme in Nieuwpoort. 

COGGE Karel 64247 03

BESCHIKBAAR IN 33CL FLES, EN/OF PER BAK VAN 24X33CL

Hendrik Geeraert

Hendrik Geeraert, “de grootste Nieuwpoortenaar aller tijden, Ridder in de Leopoldsorde, legendarisch figuur van het Veldleger 1914-1918”. Het idee van Karel Cogge om tijdens WOI de ‘verlaat’ van de Noordvaart te openen werd uitgevoerd door kapitein Umé, korporaal Balon, soldaten Cop & Van Belle en … Hendrik Geeraert, schipper uit Nieuwpoort, die perfect wist hoe het sluismechanisme werkte en de geniesoldaten toonde hoe ze de verlaten moesten openen. Vanaf 26 oktober 1914 stroomde het water in het gebied tussen de IJzer en de spoorweglijn Nieuwpoort-Diksmuide. De Duitsers hadden enkel de keuze om zich terug te trekken tot op de linkeroever van de IJzer. Vanaf 31 oktober 1914 stond het hele gebied blank, de slag aan de IJzer was voorbij. Geeraert overleed in het krankzinnigengesticht te Brugge op 17 januari 1925, op 21 januari werd hij op prinselijke wijze te Nieuwpoort begraven. In het stadhuis was daartoe een rouwkapel geplaatst. De Belgische Staat eerde de nagedachtenis van Hendrik Geeraert door, in het jaar 1958, zijn beeltenis af te drukken op briefjes van 1.000 frank. Het pleintje achter het stadhuis van Nieuwpoort draagt tevens zijn naam. 

hendrik geeraert

BESCHIKBAAR IN 33CL FLES, EN/OF PER BAK VAN 24X33CL

Openingsuren

Van dinsdag tot vrijdag: 14u tot 18u

Op zaterdag: 9u tot 12u & 13u tot 16u30

Bestellingen moeten binnen de 10 dagen afgehaald worden. 

Degustatieruimte

Elke zaterdag van 13u tot 18u.