ONZE BIEREN

Ontdek ons assortiment zelfgebrouwen bieren.

Onze bieren worden gemaakt met veel passie waarbij kwaliteit domineert boven kwantiteit.

Alle bieren zijn van hoge gisting. Hier krijgt het bier de tijd om te rijpen. Alles gebeurt op natuurlijke basis, zoals hergisting op de fles. Onze bieren zijn tevens ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

Het DECA-gamma bestaat uit tien soorten bieren: vier klassieke bieren, één IPA, één stout en vier bieren één jaar gerijpt op eiken vaten. Tien soorten bier, tien maal een aparte beleving.

Mogelijkheid tot aankoop van alle huisgebrouwen bieren in onze biershop (aankoop per fles/per bak) of via onze verdelers.

In onze biershop is er tevens mogelijkheid om zelf bierpakketjes samen te stellen.

Ons gamma

Antiek 8

Antiek 8 is een blond bier gebrouwen volgens een recept van de 1ste generatie brouwersfamilie ‘Georges Christiaens’.  Dit bier heeft een volmondig moutig karakter en fruitige toetsen.  Het is een bier dat excelleert in eenvoud.

Antiek 5

Antiek 5 is een afgeleide van Antiek 8.  Deze super pils is een dorstlesser pur sang.  Het bier heeft een sprankelend mondgevoel met een droog, licht bittere afdronk.

Antiek wit

Antiek wit is de jongste telg binnen de ‘Antiekfamilie’.  Het is een ideaal zomerbiertje.  Licht in alcohol, licht in smaak en heerlijk verfrissend.  Door het gebruik van tarwe werd een licht verfrissende en zurige smaak gecreëerd.  Dit is mooi in balans met het licht moutig en licht bitter karakter van het bier.  Een ideale dorstlesser met karakter.

Vleteren ALT

Vleteren Alt, het eerste bruine bier in het gamma van Deca. Dit bier zit boordevol smaak. Het kruidig aroma van koekjes, peperkoek en karamel en de vol moutige smaak van brood en gedroogd fruit maken van dit bier een ideaal bier om rustig te degusteren.

Georges IV

Georges IV is een blond bier die 1 jaar heeft gerijpt op eiken vaten.  Tijdens het rijpingsproces in de vaten werd aan het bier een kleine hoeveelheid whisky toegevoegd.  Dit bier, werd na het overlijden van Georges Christiaens, in 2014 op de markt gebracht.

De IV in de naam staat voor het feit dat Georges Christiaens, de vierde generatie was uit de brouwersfamilie Christians.

Vleteren 12 Blond

Vleteren 12 Blond is een blond bier dat 1 jaar heeft gerijpt op eiken vaten.  Tijdens het rijpingsproces in de vaten werd aan het bier een kleine hoeveelheid whisky toegevoegd.  Dit bier is zoet van smaak met mooie toetsen van honing, vanille en eik. 

Vleteren 8 Bruin

Vleteren 8 Bruin is een bruin bier dat 1 jaar heeft gerijpt op eiken vaten. Tijdens het rijpingsproces in de vaten werd aan het bier een kleine hoeveelheid porto toegevoegd.

Het kruidige aroma van de koekjes maakt plaats voor een fruitig aroma door de porto en de eik. De volmoutige smaak wordt aangevuld met subtiele toetsen van eik en rood fruit.

Vleteren 12 Bruin

Vleteren 12 Bruin is een bruin bier dat 1 jaar heeft gerijpt op eiken vaten.  Tijdens het rijpingsproces in de vaten werd aan het bier een kleine hoeveelheid porto toegevoegd.  Dit bier is zoet van smaak, vol met toetsen van eik, rood fruit, brood, karamel en honing.  Het volle karakter maakt dit bier het ideale bier om rustig te degusteren in de zetel.  Elke slok is een beleving apart. 

Vleteren Imperial Stout

Vleteren Imperial Stout van 10%. Dit volmondig donkerzwart bier combineert de smaak van koffie, donkere chocolade, karamel, roast en een lichte kruidigheid. Dit allemaal in een mooi gebalanceerd geheel die je smaakpalet verwent en je zintuigen prikkelt.

Sir Grasshopper

Deze IPA, India Pale Ale, is een ideale IPA voor mensen die niet helemaal bekend zijn met het genre.  Hop, hop en nog eens hop overheersen dit verfrissend bier.  Maar het moutige karakter zorgt ervoor dat de bitterheid niet allesoverheersend is.  Door het gebruik van Amerikaanse hopsoorten heeft het bier een exotische fruitige toetsen van mango, ananas, sinaasappel en citrus.

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.