ONZE BIEREN

Ontdek ons assortiment zelfgebrouwen bieren.

Onze bieren worden gemaakt met veel passie waarbij kwaliteit domineert boven kwantiteit.

Alle bieren zijn van hoge gisting. Hier krijgt het bier de tijd om te rijpen. Alles gebeurt op natuurlijke basis, zoals hergisting op de fles. Onze bieren zijn tevens ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

Het DECA-gamma bestaat uit negen basisbieren: drie klassieke bieren, één IPA, één stout en vier bieren één jaar gerijpt op eiken vaten. Negen soorten bier, negen maal een aparte beleving. 

Onze basisbieren worden tevens aangevuld met limited edition bieren.

Mogelijkheid tot aankoop van alle huisgebrouwen bieren in onze biershop (aankoop per fles/per bak/per pakket) of via onze verdelers.

In onze biershop is er tevens mogelijkheid om zelf bierpakketjes samen te stellen.

Ons gamma

Vleteren 8 blond

Vleteren 8 blond is een blond bier gebrouwen volgens een recept van de 1ste generatie brouwersfamilie ‘Georges Christiaens’.  Dit bier heeft een volmondig moutig karakter en fruitige toetsen.  Het is een bier dat excelleert in eenvoud.

vleteren 5 blond

Vleteren 5 blond is een afgeleide van Antiek 8.  Dit bier is een dorstlesser pur sang.  Het bier heeft een sprankelend mondgevoel met een droog, licht bittere afdronk.

Vleteren ALT

Vleteren Alt, het eerste bruine bier in het gamma van Deca. Dit bier zit boordevol smaak. Het kruidig aroma van koekjes, peperkoek en karamel en de vol moutige smaak van brood en gedroogd fruit maken van dit bier een ideaal bier om rustig te degusteren.

Georges IV

Georges IV is een blond bier die 1 jaar heeft gerijpt op eiken vaten.  Tijdens het rijpingsproces in de vaten werd aan het bier een kleine hoeveelheid whisky toegevoegd.  Dit bier, werd na het overlijden van Georges Christiaens, in 2014 op de markt gebracht.

De IV in de naam staat voor het feit dat Georges Christiaens, de vierde generatie was uit de brouwersfamilie Christians.

Vleteren 12 Blond

Vleteren 12 Blond is een blond bier dat 1 jaar heeft gerijpt op eiken vaten.  Tijdens het rijpingsproces in de vaten werd aan het bier een kleine hoeveelheid whisky toegevoegd.  Dit bier is zoet van smaak met mooie toetsen van honing, vanille en eik. 

Vleteren 8 Bruin

Vleteren 8 Bruin is een bruin bier dat 1 jaar heeft gerijpt op eiken vaten. Tijdens het rijpingsproces in de vaten werd aan het bier een kleine hoeveelheid porto toegevoegd.

Het kruidige aroma van de koekjes maakt plaats voor een fruitig aroma door de porto en de eik. De volmoutige smaak wordt aangevuld met subtiele toetsen van eik en rood fruit.

Vleteren 12 Bruin

Vleteren 12 Bruin is een bruin bier dat 1 jaar heeft gerijpt op eiken vaten.  Tijdens het rijpingsproces in de vaten werd aan het bier een kleine hoeveelheid porto toegevoegd.  Dit bier is zoet van smaak, vol met toetsen van eik, rood fruit, brood, karamel en honing.  Het volle karakter maakt dit bier het ideale bier om rustig te degusteren in de zetel.  Elke slok is een beleving apart. 

Vleteren Imperial Stout

Vleteren Imperial Stout van 10%. Dit volmondig donkerzwart bier combineert de smaak van koffie, donkere chocolade, karamel, roast en een lichte kruidigheid. Dit allemaal in een mooi gebalanceerd geheel die je smaakpalet verwent en je zintuigen prikkelt.

Sir Grasshopper

Deze IPA, India Pale Ale, is een ideale IPA voor mensen die niet helemaal bekend zijn met het genre.  Hop, hop en nog eens hop overheersen dit verfrissend bier.  Maar het moutige karakter zorgt ervoor dat de bitterheid niet allesoverheersend is.  Door het gebruik van Amerikaanse hopsoorten heeft het bier een exotische fruitige toetsen van mango, ananas, sinaasappel en citrus.

Vleteren Imperial Stout Barrel Aged Series

Een nieuw project, naar een idee van brouwmeester Jeroen Steenkiste.

Vleteren Imperial Stout Barrel Aged Series. De 3de en 4de serie zijn klaar: Ardmore whisky / Navarre cognac

Limited edition.

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.