News

News at Deca Brewery.

Deca Brewery in ‘Het Laatste Nieuws’ with new tasting room!

Deca Brouwerij in Woesten opent vanaf half juni zijn eigen degustatieruimte: de Deca Bar. “Dit is een mooi eerbetoon aan mijn vader, die stierf bij de kettingbotsing op de A19 in Zonnebeke”, zegt zaakvoerder Nicolas Christiaens. “Het is ook tijd om onze brouwerij meer in de kijker te zetten.”

Brouwerij Decaestecker, kortweg Deca, werd gesticht tussen 1880 en 1890. “Mijn vader was de vierde generatie in deze brouwerij”, vertelt Nicolas Christiaens. “In 1980 had hij de voormalige brouwerij Decaestecker in Woesten overgenomen. Samen runden we de zaak sinds 1991 en maakten we van Deca een rendabele brouwerij. Want de brouwerij, dat was zijn leven. Maar de zware kettingbotsing op de A19 in Zonnebeke van dinsdag 3 december 2013 heeft alles veranderd. In het ziekenhuis van Kortrijk overleed hij op zaterdag 7 december.” Het vreselijke ongeval kostte uiteindelijk aan twee mensen het leven en tientallen inzittenden raakten gewond.

Nicolas Christiaens probeerde langzaam maar zeker het zware verlies te boven te komen. Hij legt zijn hart en ziel in Deca Brouwerij en doet dat goed. “Momenteel zijn we vooral gekend voor onze drankencentrale, maar daar wil ik verandering in brengen. We hebben een nieuwe degustatieruimte gecreëerd om rondleidingen te kunnen geven aan groepen. Dagelijks krijgen we hiervoor aanvragen, maar dat was een tijdlang niet mogelijk. Nog voor het overlijden van mijn vader leidden we nog wel bezoekers rond, maar na zijn dood werd het te intensief en hadden we er echt geen tijd meer voor. Nu heb ik een mooie ploeg van vijf werknemers, waardoor we dit nu wel weer kunnen aanbieden”, zegt Nicolas. “We hebben ons best gedaan om onze bar gezellig te maken. Het is daarbij onze bedoeling om de focus meer op bier te leggen.”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.