Het verhaal van Brouwerij De Poes dateert van 2012. Stijn David, die een opleiding als bakker en diëtist achter de rug heeft, beslist zijn passie voor voeding – en voor bier in het bijzonder – verder te zetten. Brouwerij De Poes ziet het levenslicht in 2014 en dankt haar naam aan het favoriete huisdier van de brouwer.
Sinds het prille begin komt Stijn bier brouwen in onze brouwinstallaties. In 2016 installeerde hij een eigen microbrouwerij in Tielt met een capaciteit van 10 hectoliter. Momenteel brouwt hij zijn bier steeds zelf, zowel in zijn microbrouwerij in Tielt als in onze brouwerij.

Bieren

Beschikbaar in 33cl fles en 75cl fles

De Poes Blond

Dit is een blond ongefilterd bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Het bier is fruitig met een lichte alcoholtoets achteraan de tong. Door het gebruik van een zeer hoogstaande bitter- en aromahop zorgen we ervoor dat er een bitterheid ontstaat die mooi in balans is. De gebruikte kruiden zorgen dan weer voor de aangename frisheid en de verwijzing naar bloemen en citrus.

De Poes Bruin

Dit is een traditioneel bruin bier van hoge gisting. Dit bier is een donker tarwebier en bevat overwegend gerst en tarwe. Het bier bevat tevens een kleine hoeveelheid haver.

Beschikbaar in 33cl fles en 75cl

Beschikbaar in 33cl fles

De Poes export

Dit is een blond bier van lage gisting. Het bier is gebrouwen volgens de regels van de kunst – heeft een lichte gerstsmaak en een typisch aroma zoals van een EXPORT verwacht kan worden. De Poes Export is een ode aan de vroeger in België immens populaire Export bieren van lage gisting – Type Dortmunder Pils.

De Poes houblon

Dit is een blond bier van hoge gisting. Het bier is een puur gerstenbier met een zachtbittere afdronk.  

Verwacht van dit bier geen Indian Pale Ale met sterke bitterheid, wel een evenwichtig bier met makkelijke afdronk en waar we experimenteren met op Belgische bodem geteelde aromahoppen. 

Beschikbaar in 33cl fles.

Beschikbaar in 33cl fles

De Poes Speciale belge

Dit is een amberkleurig bier van hoge gisting. Het bier is gebrouwen met 100 % op Belgische bodem geteelde gerst en hop. Ons amberkleurige bier heeft een lichte gerstsmaak en een typisch hoparoma. De Poes Speciale Belge is een ode aan de vroeger in België immens populaire amberkleurige bieren, Type Speciale Belge.

De Poes Foncée

Dit bruin bier van hoge gisting is rijk aan smaak: chocolade, karamel, donkere kandij en rood fruit. Dit bier bevat eveneens een lokale whiskey die de smaak aangenaam accentueert.

Beschikbaar in 33cl fles.

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.