De kustbrouwerij, uitgebaat door Bart Verdonck, begon in 2010 als thuisbrouwerij in Leffinge (Middelkerke). Er werd driftig geëxperimenteerd en vele stijlen, kleuren en smaken passeerden door de brouwketel en verdwenen in dorstige kelen.

Een recept werd steeds fijner afgesteld en bij het zoeken naar typische streek-ingrediënten (Duinroos of Rimpelroos) voor het bier in de duinen van Middelkerke zag Bart plots een pluizig diertje met lange oren in een holletje wegduiken: het Dunekeun (West-Vlaams voor duinkonijn) was geboren.

Na de vele geslaagde experimenten besloot Bart om in 2014 een stap verder te gaan en zijn bier te brouwen in grotere volumes in onze brouwerij.

Bieren

Verkrijgbaar per fles 33cl

Dunekeun goudblond

Dunekeun Goudblond is een volmondig bier met een verfrissend bittertje. De afdronk laat een subtiel licht zuurtje na en laat een aangename nasmaak achter die naar meer doet verlangen…..

Dunekeun Bruin

Dunekeun Bruin is een lekker, stevig bruin bier met een mooi evenwicht tussen zoet, bitter en zuur. Op de achtergrond zweeft een wolkje zoethout en chocolade.

Verkrijgbaar per fles 33cl

Verkrijgbaar per fles 33cl

Dunekeun TRipel

Een krachtig, volmondig donkerblond bier dat zijn bijzondere smaak ontleent aan een 2 maanden durend rijpingsproces. De onmiskenbare houtaroma’s en stevige afdronk geven het bier zijn aparte, robuuste karakter.

Dunekeun Winter

Dunekeun Winter is een donkere parel die lange winteravonden helpt verzachten. Dit zeer smaakvolle bier rijpt 6 maanden en krijgt zijn bijzondere karakter door een liefdevolle omhelzing van aromatisch hout en jeneverbes. Enkel verkrijgbaar van november tot maart en zo lang de voorraad strekt.

Verkrijgbaar per fles 33cl

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.