Gastbrouwer Pol Meerschman brouwt sedert begin 2015 zijn bieren ‘Dikke Jan’ in onze brouwerij.  Na een cursus ‘Artisanaal brouwen’ te hebben gevolgd werd gedurende een jaar lang geëxperimenteerd met de ‘Braümeister’, een kleinschalige, handige brouwketel, om een eigen bier te ontwikkelen. Daarna zette hij de stap naar het brouwen van zijn bieren in grotere volumes in onze brouwerij.

Bieren

Verkrijgbaar per fles 33cl en 75cl

Dikke Jan tripel

Dikke Jan Tripel is een blond bier (donkergoud) van 7° met een mooie romige witte schuimkraag. Het aroma heeft een tikje kaas in de neus. Fruitig. De smaak is licht bitter met een blijvende licht bittere afdronk. Een smaak die blijft hangen. De neus heeft een lichtzoet aroma, taarttoetsen. Het bier is echter mooi droog. Lichte zweem van specerijen laat zich ook opmerken! Licht hoppig. Het bier is goed in evenwicht. Drie soorten hop en evenveel moutvariëteiten maken van dit bier een topper.

Dikke Jan Blond

De Dikke Jan Blond is een puur blond bier, enkel gebrouwen met pilsmout en een vlokje maïs. Het lage alcoholpercentage (5,5°) is bewust op dit niveau gehouden. Dit is géén pils. Velen denken dat gezien het lage volume in alcohol dit eerder een pils is maar niets is minder waar. Het bier is vooreerst al gebrouwen met hoge gisting maar heeft een hele sterke frisse hoppige smaak. Een echte dorstlesser. De aangename bitterheid samen met een subtiele citrus toets maakt van dit bier een schot in de roos.

Verkrijgbaar per fles 33cl

Verkrijgbaar per fles 33cl

Dikke Jan Bruin

Dikke Jan Bruin is een bruin/zwart bier (8.5°) van het type Porter of Stout maar dan in een minder scherpe maar tevens zeer smaakvolle versie. Het bier is gemaakt van zuivere gerstmout waarvan een gedeelte gebrande mout samen met een vleugje tarwemout en een maïsvlok. Dit geeft zowel de kleur als de typerende smaak aan het bier. De vijf verschillende moutvarianten en een drietal hopsoorten geven dit bier een uniek karakter.

Kriekenbier

Dit bier van 6° is een licht zuur frisbier dat gebrouwen is met echte krieken. De licht zure smaak is volledig te wijten aan de natuurlijke smaak van de krieken en niet ten gevolge van wilde gisting. De speciale bottelgist maakt van het bier een aangename dorstlesser in warme dagen. Geen enkel additief om eventueel smaak of aroma aan het bier toe te voegen wordt gebruikt.

Verkrijgbaar per fles 33cl

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.