Gastbrouwer Pol Meerschman brouwt sedert begin 2015 zijn bieren ‘Dikke Jan’ in onze brouwerij.  Na een cursus ‘Artisanaal brouwen’ te hebben gevolgd werd gedurende een jaar lang geëxperimenteerd met de ‘Braümeister’, een kleinschalige, handige brouwketel, om een eigen bier te ontwikkelen. Daarna zette hij de stap naar het brouwen van zijn bieren in grotere volumes in onze brouwerij.

Bieren

Verkrijgbaar per fles 33cl en 75cl

Dikke Jan tripel

Dikke Jan Tripel is een blond bier (donkergoud, 7% vol.) met een mooie romige witte schuimkraag. Het aroma heeft een tikje kaas in de neus. Fruitig. De smaak is licht bitter met een blijvende licht bittere afdronk. Een smaak die blijft hangen. De neus heeft een lichtzoet aroma, taarttoetsen. Het bier is echter mooi droog. Lichte zweem van specerijen laat zich ook opmerken! Licht hoppig. Het bier is goed in evenwicht.

Dikke Jan Blond

De Dikke Jan Blond (5.5% vol.) is een puur blond bier, enkel gebrouwen met pilsmout en een vlokje maïs. Het bier is vooreerst al gebrouwen met hoge gisting maar heeft een hele sterke frisse hoppige smaak. Een echte dorstlesser. De aangename bitterheid samen met een subtiele citrus toets maakt van dit bier een schot in de roos.

Verkrijgbaar per fles 33cl

Verkrijgbaar per fles 33cl

Dikke Jan Bruin

Dikke Jan Bruin is een bruin/zwart bier (8.5% vol.) van het type Porter of Stout maar dan in een minder scherpe maar tevens zeer smaakvolle versie. Het bier is gemaakt van zuivere gerstmout waarvan een gedeelte gebrande mout samen met een vleugje tarwemout en een maïsvlok. 

Kriekenbier - uitverkocht

Dit bier van 6% vol. is een licht zuur frisbier dat gebrouwen is met echte krieken. De licht zure smaak is volledig te wijten aan de natuurlijke smaak van de krieken en niet ten gevolge van wilde gisting. De speciale bottelgist maakt van het bier een aangename dorstlesser in warme dagen. 

Verkrijgbaar per fles 33cl

Verkrijgbaar per fles 33cl

Dikke Jan Quadrupel

Dikke Jan quadruppel (10,5% vol.) is een donker, zacht maar sterk bier met een mooie romige lichtbruine schuimkraag.  Hij heeft een zachte bitterheid met licht zoete afdronk.

 

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.